Λαζάνια με... Γκοτζίλα!

Εγώ και η Μ. είμαστε "περίεργοι" όταν τρώμε κρέας... Να μην έχει λίπος, νεύρα, το θέλουμε καθαρισμένο εντελώς, να έχει περάσει εγχείρηση... Πριν κανά δεκαπενθήμερο πεθυμήσαμε να φάμε ένα ψητό στον φούρνο, μοσχάρι κατά προτίμηση... Πάω στον χασάπη και του λέω, "Το και το, τι κομμάτι μου προτείνεις;", "Χτένι", μου λέει, "είναι ότι πρέπει για φούρνο"... "Βάλε", του λέω... Το είδα το κρέας εξ όψεως ότι δεν μου πολυγέμιζε το μάτι αλλά είπα να εμπιστευτώ τον επαγγελματία... Παίρνω το κρέας και το πάω σπίτι, το παίρνει η Μ. το περιποιείται, το βάζει στον φούρνο, το σερβίρει και...ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ!... Δεν μας άρεσε καθόλου... Είχε όλα τα αρνητικά του κρέατος (για εμάς), σκέτος Γκοτζίλας, συν μια γεύση που δεν μας ικανοποίησε ενώ είχε μαγειρευτεί πολύ καλά... Έκλαψα το 20ευρω που είχα δώσει και πήγα για ύπνο...

Έλα όμως που το κρέας ήταν πολύ και ένα κομμάτι λιγότερο από μισό κιλό το είχαμε χωρίσει από το υπόλοιπο και το είχαμε βάλει στην κατάψυξη... Δεν ήξερα τι να το κάνω αλλά από την άλλη δεν μου πήγαινε η καρδιά να το πετάξω... "Τι να κάνω, τι να κάνω", μου ήρθε ιδέα: "Θα το καθαρίσω όσο περισσότερο μπορώ και θα το ψιλοκόψω σαν χοντροκομμένο κιμά... Μετά θα το μαγειρέψω με πολύ ψιλοκομμένοο καρότο, σέλερι, κρεμμύδι, χυμό ντομάτας, πελτέ, πάπρικα γλυκιά, αλάτι και πιπέρι, να σιγοβράσει και να κάνει μια υδαρή σάλτσα... Μετά θα χρησιμοποιήσω αυτή την σάλτσα σαν στρώση για λαζάνια", (είχα ένα πακέτο γεμάτο κατά 3/4 από προηγούμενο μαγείρεμα), "και σε κάθε στρώση θα προσθέσω τριμμένο κεφαλοτύρι. Θα το ψήσω στον φούρνο, πάνω-κάτω αντίσταση στους 180 για κανένα τριάρι τέταρτα", όπερ και εγένετο και.... ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!!

Το φαγητό βγήκε εξαιρετικό, είχε έρθει και ο αδερφός μου με την κοπέλα του και το τσακίσαμε, γλύψαμε και το pyrex και η συνταγή κατοχυρώθηκε για μελλοντική χρήση... Το μόνο κακό της συνταγής ότι μου βγήκε η Παναγία να ψιλοκόψω το κρέας, τα μαχαίρια μου δεν ήταν κατάλληλα και το κρέας ήταν πολύ... ανθεκτικό αλλά χαλάλι του!

Comments

  1. Συγχαρητήρια, είσαι ο πρώτος Έλληνας master chef!

    Θα καταρεύσω!!!

    ReplyDelete
  2. Φωτογραφία του Γκοτζίλα έχουμε; :)

    ReplyDelete
  3. @eriol78

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

    ΚΑΛΟ ΡΕ ΟΡΓΙΟ!!!!

    @kitchen stories

    Δυστυχώς όχι...
    Φαγώθηκε τάχιστα και ανελεήτα και δεν σκέφτηκα να το αποθανατίσω...
    Την επόμενη φορά...

    ReplyDelete
  4. Κάποιο μυστικό πρέπει να υπάρχει για το χτένι που το αγνοούμε γιατί όταν το φτιάχνει η μαμά μου είναι το καλύτερο, το νοστιμότερο και το μαλακότερο κρέας που έχει φάει ποτέ στη ζωή μου (λίπος μηδέν και κόβεται με το που το ακουμπάς στο πηρούνι). Η μαμά μου ορκίζεται ότι δε μου κρύβει τίποτα και ότι είναι "καλό το χτένι". Εγώ δεν το πέτυχα όταν το δοκίμασα... Συμπάσχω για την απαγοήτευση αλλά είμαι σίγουρη ότι το να το "κιμαδοποιήσουμε" δεν είναι η μεταχείριση που του αξίζει...

    ReplyDelete
  5. πού πάνε και τους βρίσκουν τέτοιους νοικοκύρηδες μερικές μερικές, ήθελα να 'ξερα.. :P

    εύγε νέε μου.

    ReplyDelete
  6. @sstamoul

    Μέχρι να μάθεις το μυστικό από την μαμά σου και να μου το πεις, ο παραπάνω τρόπος είναι ο μόνος για να φάω εγώ το χτένι... Άσε που το τελικό αποτέλεσμα με δικαίωσε πανηγυρικά... :)

    ReplyDelete
  7. @Lali

    Κορόιδευε εσύ αλλά το μαγείρεμα είναι για μένα η καλύτερη ψυχοθεραπεία... :P

    ReplyDelete
  8. Μόλις έκαψα το πληκτρολόγιο από τα σάλια που έκαναν λιμνούλα πάνω του. Άμα σας φέρω κρασί βουργουνδίας θα με καλέσετε την επόμενη φορά????

    Καλημέρα και στους 3 σας

    ReplyDelete
  9. Θα σε καλέσω, μην ανησυχείς!!!

    Καλημέρα!!!

    ReplyDelete

Post a Comment